23 jun 2007

Fiordland (Nova Zelanda)

Veure Fotos



ATENCIÓ: HI HA VÍDEO PENJAT A SOBRE DE LA FOTO DEL MES

22 de juny:
Ahir ens vam llevar i el temps va decidir que ja n’hi havia prou de fer-nos tantes concessions i es va posar a nevar amb ganes. Havíem de deixar Queenstown i anar fent via cap als fiords i no sabíem si era bona idea fer ruta amb la nevada que estava caient...però al anar allunyant-nos, la neu es va anar convertint en pluja i la carretera estava prou bé.

Vam arribar a Te Anau, el poble més a prop dels fiords, cap al migdia. És un poblet petit, d’uns 1800 habitants, tranquil i amb un gran llac (el segon llac més gran de NZ: Lake Te Anau).




Ahir vam concertar una excursió per avui per anar a veure els fiords a Milford Sound. Però s’ha aixecat molt mal dia i l’excursió s’ha anul·lat, així que, per primer cop en molts dies, passarem el dia tranquil·lament a l’habitació, llegint, conectant-nos a internet, trucant als nostres amics i descansant...bueno, com que pel Ramon quedar-se tot el dia a casa sense fer res seria massa...hem decidit, a pesar de la pluja i la neu que cau, anar a veure a les 2 del migdia unes coves que hi ha a l’altre costat del llac. Si demà millora el temps, anirem a veure els famosos fiords Milford Sound. Sinó, tenim una excursió alternativa: uns altres fiords (Doubtful Sound).



Estem en un estudi que no està gens malament. Tenim la nostra cuineta, menjador-habitació, lavabo, i accés a internet inalàmbric!

23 de juny:
Sant Joan i aquí ha fotut la nevada més gran dels últims 50 anys! Ha nevat tant durant la nit que quan ens hem llevat estava tot blanc.

L’excursió d’aquest mati s’ha anul·lat, després d’un periplo de 4 hores intentant anar contra la natura: hem anat al poble del costat per agafar un vaixell. Fins arribar al poble les hem passat canutes, perquè estava tot nevat i el cotxe feia zig-zag...finalment hem arribat “sanos i salvos”, hem agafat el vaixell amb el que hem creuat tot el llac, mentre nevava molt fort. Després havíem d’agafar un cotxe de nou i fer uns quants km fins arribar als fiords, on agafaríem un vaixell per creuar els fiords. Però ens hem quedat en aquesta part, doncs la carretera estava tancada i no hem pogut continuar. Així que ens hem quedat sense veure els fiords (ni Milford Sound ni Doubtful Sound ni res de res!). Llavors hem decidit marxar. Però no podíem sortir de Te Anau i anar tirant cap al nostre pròxim destí perquè les carreteres estan tancades i estem incomunicats! Així que ens quedem aquí fins que obrin les carreteres i puguem seguir la nostra ruta.



Es veu que ve un vent fred del sud, és a dir, de l’Antartida...! Uuuuuuuhh...quin fred!! El Ramon diu que el Gandalf no l’hem trobat, però que el Saruman ens ha enviat “el viento cruel” de l’Antartida!

Seguim afirmant que els kiwis no poden ser millor gent...puc assegurar que, de tots els llocs on hem estat, mai ens havíem trobat amb gent tan predisposada a ajudar i a donar un cop de mà sense cap interès. Visca NZ i la seva gent!

Quan ens pregunten d’on som i diem “Spain”, corren a dir “ah, Valencia???” és clar, hi ha la Copa Amèrica de la que tots són super forofos. Tot el dia surt València a la tele i no en paren de parlar. Fa gràcia.

Com que és Sant Joan i per nosaltres es una nit especial, encara que estem a l’altra punta del món ho celebrarem. No hem trobat barrenos ni res per l’estil (ho sento, Ramon, ja sé que t’hagués encantat destorbar la pau d’aquests tranquils kiwis i “ensenyal’s-hi lo que és bo”, però no podrà ser, jeje), però farem soparet bo i farem unes birretes i unes claretes a la salut de tots els catalans que ho estan celebrant a la nostra terra. Diu el Ramon que tireu uns bons petardos per ell, i que si no ho feu, no ho oblideu de fer per Sant Pere!

I afegeixo jo: la meva família de València havia portat una super traca valenciana (riu-te’n dels barrenos, Ramon..!) per tirar al final de la nostra boda! Però els del Bell Recó no els van deixar!! Quina llàstima!! Hagués estat un magnífic final de festa!! Des d’aquí, un petonàs enorme a la meva estimada família valenciana! I especialment a la futura casamentera, Gisela! Viva los novios!!!

Per cert, tenim la traca guardada a Cabrils, pel Sant Joan de l’any que ve, si és que el Ramon aguanta sense tirar-la abans...

Molt bé, Siso, per la teva encertada resposta al problema de les gerres! I hem de dir, que N&N s’han fotut un lio de collons i no estalvien gens d’aigua per ser que estan a Cabo Verde! A veure si apreneu a economitzar, que hi ha maneres més fàcils! A aquest pas, buidareu Africa! Jejejee. Enriqueta, sí, aquí els hi encanta el rugby! I tant! Quina ilu llegir el teu comentari, em va encantar saber que ens segueixes! Molts petonets per tu i per tots!

El Ramon s’està currant un vídeo molt xulo amb fotos del viatge i música. Quan estigui llest el penjarem, perquè el pugueu veure. Estarà a la dreta, a sobre de la ”foto del mes”. Diu el Ramon que se’l podia haver currat molt més però que el deixa tal com està, que “està de vancances” (pobret, quina vida més dura...jejeje).
24 de juny:
Aquest matí ens hem llevat, hem corregut la cortina i...no havia nevat! Les carreteres estaven obertes, així que hem decidit...no marxar! En comptes de fugir corrents i aprofitar que podíem anar fent via, hem decidit anar a veure el Milford Sound, que per algo havíem arribat fins aquest cantó perdut del món!

I la veritat és que ha valgut mooolt la pena. El temps s’ha tornat a portar bé i ha lluït el sol tot el dia. El camí cap als fiords és preciós. La carretera rodeja tot el llac i després el paisatge són muntanyes i més muntanyes, totes cobertes de neu. La carretera estava tota blanca. Han estat dues hores d’autocar, fins que hem arribat fins on els fiords comencen.


Milford Sound és una entrada de mar, enorme, al llarg de la qual hi ha unes muntanyes enormes i moltíssimes cascades, que cauen des d’una alçada de més de 150 metres. Té una profunditat d’uns 300 metres. És un paisatge preciós, que hem recorregut en vaixell (d’aquests moderns, amb totes les comoditats: te, cafè, lavabos, i amb seients dins i amb coberta fora). El vaixell s’anava parant sota de les cascades, quedant-se una bona estona a uns 1-2 metres, empapant a tothom que gosava quedar-se a proa.

Hem arribat fins al mar, on el fiord acaba, i hem donat la volta, per desfer el camí recorregut, però aquest cop pel cantó contrari que a l’anada. Hem vist dofins. Però aquest cop només eren 4, és clar, res comparat amb el fantàstic espectacle de Kaikoura. I semblava que hi havia pingüins en unes roques, però ha estat falsa alarma. En el nostre pròxim destí (Otago península) esperem veure’n molts! Diuen que són molt caxondos!

I ara estem a l’habitació, veient el telenotícies, que com a primera notícia...Team New Zealand i Valenzia! El Ramon ja està “amenaçant” que si fan les motos les veurà tota la nit...homes! (de nou!!).

4 comentarios:

Unknown dijo...

Us esteu superant........!Ara, a més, videos...per anar fent-nos dentetes....!!!
I ara la solució, amb la "meva particular" llògica al problema de les gerres: Mireu, com que una ja té una edat,jeje i només necessita 6 litres d'aigua per fer una sopeta de peix, de les que tan li agraden al Ramon, d'entrada deixaria el garrafot d'11 litres, (que en buit ja pesa com un burro)i només amb la gerra de 7 m'en aniria a la font...L'ompliria fins d'alt i a ull la buidaria una miqueta, aproximadament un litre...què us sembla???jajaja i aixì m'estalviaria de fer de camàlic!!! Molts petons de Mam

Julián dijo...

Ehhh!! He llegit el vostre comentari... jejeje! M'ha fet molta ilusió! De fet encara no tinc les fotos de la meva despedida... Les te un amic! Ens vam portar bé, hi haurá una petita "censura", lo just per tal que no se separin les parelles que van venir! jajaja!
Bueno nens, ja he vist q heu feu un canvi important... de la calor de la Polinesia al fred de Nova Zelanda (un dia esteu a la platja i al dia següent esquiant!).

Nosaltres fem Kenia i Zanzibar. A Kenia fem el típic safari organitzat, ja us diré si hi ha alguna cosa important que no us heu de perdre.

Salutacions!!! Juli.

Dani Bernat dijo...

Ei parelleta!!! Feia dies que no entrava i deunidó la feina que hi ha per posar-se al dia... per flipar amb lo de la neu...pensava que marxarieu amb unes chancletes i tres calçotets però lo de fer snow ha de sé l'ostia... sota l'aigua ja n i dir-ho...que cabr... Per BCN seguim con más de lo mismo encara que avui falten dos mesos per la nostra boda a Cleveland (crec que no us enganxa de camí però si us pilla el punt... benvinguts!!!)..el tema de la lluna de mel m'ho esteu posant difícil...impossible de superar... farem una rutilla per Tailandia i Camboia a finals d'octubre...quan sapiguem dates ja us informarem per veure si fem uns cocktails junts....per lo demés...Barça kk!!! suposo que ja ho sabeu però lo del Henry potser encara no...ja és del Barça!!!! A veure si aquest any guanyem ni que sigui un títol més enllà del territori...

i el fronton....+ kk...des de que has marxat que no anem!!!! Vaia panda...digueu-me el dia que torneu que reservaré pista....

doncs res tu..després de la meva parrafada em despedeixo fins la pròxima...una abraçada i no us estresseu molt....

dddeeuuuuuuuuuuu

Lanza dijo...

Butlletí de la Catalunya moderna:

uoooolaaaaaaaaaaaaaa nens i nenes!!!!! que tal???

Estació metereològica desde cal lanza "cabezón" amb els tècnics popov i lanza...

Son les 00:19 del día 28, temp 21 graus, humitat 82%, mar tranquila, els donettes al condis valen 1,15 eurus, i tierry henry ja ès jugador del barça... i danone llença al mercat un nou producte innovador...a veure que tal!...

ah... i el bicing es un timo!!! malaits polítics...

estem fen bricolatge i unes birretes i hem pensat... en dir-vos quelcom..

TÈCNIC POPOV...

Hola tais ramón, soy popov... que tal nengs?? tu! ramón no te emociones con los vídeos que aún me quítaras el pan, estás hecho un editor de primera. por cierto, interpol ha sacado nuevo disco!!!!! un single, es posible enviarte música o fotos a través del blog? o lo hago vía e-mail??? podrás contestarme guapetón??

has vist taís, que guai....!! nou disco de interpol!!!! per recordar vells temps, ja us ho comprare macos... ara us passo al cabezón, pierde todo i hooligan que perd els papers!!! segurament us troba massa a faltar...

TÈCNIC LANZA " CABEZÓN"...

Hola Taís i Orellut!!!

Com podeu comprobar el cabrón de l'Eric està adoptant la teva personalitat per que no et trobi a faltar. Em diu cabezón, em pega, em maltracta i també renega!!! jajaja
Per dos caps de setmana que he perdut una mica els papers (i no els de la moto) i m'han desaperagut les ulleres i el mòbil ja haig d'aguantar l'Eric amb les seves conyes (me'l carrego? sisisisi).
Finalment he acabat descombocant la festa que volia fer aquest proper dissabte a casa per què al faltar vosaltres, no seria el mateix.

ELS TÈCNICS LANZA I POPOV US DESITGEN........."A CAGAR" I A DISFRUTAR!!!!

PETONS! ;-)