21 jun 2007

Wanaka i Queenstown (Nova Zelanda)







19 de juny:
Ahir vam fer nit a Wanaka. Junt amb Queenstown, és un dels centres més importants de NZ d’esquí i d’esports de riscs (d’aquests que tant li agraden al Ramon). Així mateix, les dos tenen un gran llac. El llac de Wanaka es diu Lake Wanaka (què originals... ) i el de Queenstown, Lake Wakatipu.

Wanaka té 3.500 habitants, és un poblet. Però no té molt encant. Són tot de carrers simètrics, amples, i amb botigues de snow i esquí. Com que no ens va dir gran cosa, vam decidir anar directament al gran centre d’esquí, Queenstown.

I aquí estem. Hi hem arribat aquest matí, després de deixar Wanaka. Com que la idea és quedar-nos més de dos dies, hem agafat una habitació amb cuineta (fa dos setmanes que anem amb la caixa de cartró plena de jalar, per això no informo molt del menjar de NZ, mamà que tu m’ho preguntaves, perquè cada dia ens fem nosaltres el menjar). Ah! I no deixa de fer sol, quina sort que tenim! Però la temperatura està entre -7ºC i 8ºC. Com diu el Ramon, fa un fred de collons!

Queenstown és més gran, té 8.500 habitants i, com diuen ells, és la “adrenaline-activity capital” (skydiving, bungy-jumping, caving, rafting, jetboading, etc) . El Ramon ja ha “amenaçat” que si no hi ha neu i no pot esquiar, pensa fer totes les barbaritats que els kiwis proposen (que en són moltes!!).

Diuen els d’aquí que aquest lloc és com Suïssa i el Ramon se n’en fot...diu que cap d’aquests ha estat a Suïssa en sa vida..! No té res a veure! Potser el paisatge, però no el poble.

Ja hem llogat l’equip de snow i demà, si tot va bé, ens passarem el dia baixant muntanyes...

A mida que hem anat baixant el paisatge ha canviat. Ja no hi ha tantes muntanyes verdes i frondoses. Al contrari, ara hi ha muntanyots, però secs i àrids, semblen roques enormes. S’ha acabat el “bosque lluvioso” de la costa oest (boscos on plou molt i són molt verds i frondosos, amb mil tipus d’arbres, palmeres i falgueres). Ara estem al mig de les dos costes, bastant al sud, però encara no hem arribat a baix de tot.

Siso, ja veig que els problemes que et posem són massa fàcils per tu...vinga, ara un de més complicadet per anar de xulo, a veure què tal se’t dona..jeje. I Joan, tens raó, estar aquí és un regal diari! Però de mar, com no sigui a l’estiu, res de res, perquè l’aigua està congelada! Marc, per favor, quin tip de riure amb el teu comentari, què bona la idea de les balenes!! Jua jua juaaaa..!!! Quina risa!! Diu el Ramon que aquestes balenes se’l podrien cruspir sencer, que tenen unes dents enormes i una garganta profunda de la òstia! Són cachalotes, com el Moby Dick. Tot i així, diu que s’ha rigut molt! Diu: Què és això de firmar com a “fera”? Així la gent no sap qui ets. Has de posar “Marc la fera” jejeje.



20 de juny:

Avui hem anat a fer snow! Ha estat curiós, això d’esquiar quasi per Sant Joan! Però no hi havia molta neu, i la estació que hi havia oberta era bastant petita (Coronet Peak). Així que hem decidit que no ens quedarem més dies aquí i demà seguim la nostra ruta. Ah! I el temps, fantàstic!

L’altre dia em vaig comprar al súper bròcoli i avui me l’he fet per sopar. Què bé m’ha sentat una mica de verdureta amb oli català! També hem fet carn i hem de dir que la tenen molt bona. Així com el vi, que també és molt bo.

3 comentarios:

Unknown dijo...

Butlletí de la Catalunya moderna:

11:29 del mami del dia 21 juny del 07, cel mig cobert, mar tranqui-la, la barra de pa 90 cèntims, vent suau.
Temperatura 24, 7 humitat 78%.

Hola nenets!!!! Primaríssim de tot felicitats per tu tais no me’n se avenir de com sa ma pasat1!! Em sap molt de greu però sàpigues que te estimo, bueno com amic... no vull dir com novia de amic... millor dit com a dona d amic meu, buenu tant sa val!!! Com amiga meva no??? Pues eso...
Ma fet molta il•lusió sentir les vostres veus!!! Ho necessitava, ja us he comentat que estic una mica depre, però es depre positiva es d aquesta que pasas per un proces de millores.... ja me enteneu!!!!
Tu Ramón QUE ABROOOOON!!!! Que suerte de hacer snow en estas fechas!! Vigila con tus costillas o acabaran en paella salteándolas la tais!!! Que poco les quedan!!, eso si hazme el favor de cuando hagas cosas raras antes haz oraciones al deu de la montanya o al deu neptuno si esas en inmersiones!!
Y como mola lo de la bola gigante, no te sentías como un premio de la típica caja de cereales de samcks de kello’gs jeje a parte de ser súper diver!!!
Bueno macus, os encontrare a faltar después de estos tres años en el xiri!!!
Pero en fin , para pensar en vosotros solo tengo que oler vainilla Tais i ir al rompeolas a ver submarineristas!! Ramón, al forum no que si no pienso en el Eric de tais jajajota!!!!


Hala ya sabeís que us ESTIMO molt i os hecho MUCHO DE MENOS!!!!!!

MOLTS PETONETS

N&N dijo...

Anem al gra!!ressolució del problema:
1-passem la gerra plena d'11 a la de 7 (queden 4 a la d'11)
2- els 4 els passem a la gerra de 7
3- la d'11 plena la tornem a buidar a la de 7 (en gastem 3, en queden 8 a la d'11)
4- Els 8 els buidem sobre la de 7 (ens en queda 1 a la d'11)
5- L'1 el posem a la de 7
6- buidem la d'11 plena sobre la de 7 (ens en queden 5)
7- Els 5 els posem a la de 7
8- buidem la d'11 sobre la de 7 (gastem 2, ens en queden 9)
9- Els 9 els buidem sobre la de 7 (ens en queden 2)
10- Els 2 els posem a la de 7
11- Buidem la d'11 plena sobre la de 7, en gastem 5, ens en queden 6 a la d'11...

De manera que per tenir 6 litres n'hem gastat 52...que estem a Àfrica, s'ha d'estalviar!!!

Bé parella ja veiem que tot va rodat...disfruteu tot el que pugueu!!

N&N

siso dijo...

Hola wapos:

Molt xulo això de fer esports de neu al juny! I els paisatges són meravellossos.
Bé, jo tinc una solució al preblema de les gerres, diferent al de n&n:
1.- omplim la gerra de 7 i la passem a la de 11
2.- tornem a omplir la gerra de 7 i en passem 4 a la de 11, i ens queden 3
3.- buidem la gerra de 11 i passem el 3 de l'altra gerra.
4.- tornem a omplir la gerra de 7 i els passem a la de 11, que quedara amb 10
5.- omplim per ultima vegada la gerra de 7 i en passem 1 a la de 11, i per tant ens queden 6 a la de 7.
Quina collonada!!! jajajaja. Aquest trencacloques és per a masocas.
Anim i a per el següent.

Salut i força i petonets.