11 jul 2007

Great Ocean Road (Australia)

Veure fotos


8 de juliol:
Ja hem fet la Great Ocean Road. Bueno, ens queda un trocet de 20 km que farem demà. La carretera voreja la costa i el mar t’acompanya durant tot el trajecte. És molt bonic, tot i que quan ha començat el dia plovia. Però al cap d’una estona ha sortit el sol i hem pogut veure els punts més bonics amb sol, hem tingut sort! Hem vist un parell de cascades i hem passat per varis pobles (Aireys Inlet, Lorne, Apollo Bay). Poblets al costat del mar, amb unes boniques platges i amb moltes botigues de surf.

Hem vist també el Cape Otway i el seu far. El far ens ha semblat una mica timo. Hem hagut de pagar per veure’l i no era gran cosa. Tenia unes bones vistes, això sí.



Després hem arribat a la zona més espectacular de la ruta. El Port Campbell National Park. És també el tros més fotografiat de la Great Ocean Road. Hem vist el Gibson Steps, els Twelve Apostles, the Arch i el London Bridge. Són unes pedres immenses al mig del mar, fruit de la erosió del mar sobre la terra. L’aigua del mar ha anat erosionant la terra fins a desenganxar-la i deixar-la en forma de roques enormes a uns quants metres de la platja. Dels 12 apòstols (pedres) avui només se’n veuen 6. Les altres formacions que he anomenat, són el mateix, només que per la seva forma tenen un nom o un altre. Realment bonic.




La Great Ocean Road és una carretera especialment perillosa. Hi ha cartells anunciant-ho tota l’estona. Estava ple de roques caigudes de la muntanya, però uns bons rocots al mig de la carretera! També hi havia cartells anunciant canguros, però no hem tingut la sort de creuar-nos amb cap...el mar és també especialment mogudet en aquesta zona. Està prohibit banyar-se i es veu que molts vaixells s’hi han quedat pel camí (més de 80 vaixells en 40 anys).

Ara estem a un altre “self-contained”, fent el soparet. Demà ja hem d’anar tornant cap a Melbourne, doncs passat demà tornem el cotxe al matí i per la tarda agafem un avió cap a Brisbane, per començar a fer la costa est. Quines ganes de posar-nos el banyador i les xancletes!

2 comentarios:

Laura dijo...

Buaaaaaaaaa nanos!Quinas fotos, que barabaritat de paisatges,i jo aquí amb els "verbs conjugats" fem pais per vosaltres... Em sembla que agafo la bosseta i em vaig cap enllà...
AL menys,porteu-me un souvenir pera compensar aquesta enveja momentil...!!JAJAJAJA..
Un besote

Unknown dijo...

Buenas.
Veig que el viatge us està anant de conya.
Feia la tira q no entrava en el vostre "Blog".
Quina passada el "Great Ocean Road"!!!!!!!!!!!!!.
Una Abraçada